Consultancy

Interim manager

Klant:

Biotechnologisch bedrijf

Periode:

2007 - 2010

Locatie:

Nederland; Oss

Project Type:

Interim Management, Project Management, Consultancy

Project Functie:

Manager, Project Manager

 

 

Beschrijving van de activiteiten:

Tijdens deze periode zijn verschillende activiteiten uitgevoerd. In willekeurige volgorde:

Applicatiebeheerder van een groot DCS systeem (Invensys) tot een nieuwe applicatiebeheerder was gevonden en opgeleid.

Het opzetten van een afdeling voor applicatiebeheer voor een grootschalige bio-technologische productiefaciliteit. In de loop van de periode is deze afdeling uitgebreid voor het beheer van alle bio-technologie fabrieken op twee productielocaties (7 fabrieken). Tijdens deze periode is er een SharePoint opgezet met een opsomming van alle automatiseringssystemen in deze fabriek met daarop alle relevante informatie over de systemen en het beheer er van, samen met alle relevante documentatie. Vervolgens zijn alle applicatiebeheerders opgeleid om op een efficiente gestructureerde manier van beheer. In deze periode was ik financieel en strategisch verantwoordelijk voor alle automatiseringsprojecten binnen deze fabrieken.

Daarnaast heb ik geadviseerd en geholpen bij het opzetten van een project methode en het selecteren van projecten en het visualiseren van de project statussen. Ook hierbij werden SharePoints gebruikt.

Als project manager van verschillende projecten op het gebied van MES and procesbesturing zijn systemen gespecificeerd, gerealiseerd of vervangen.

Als consultant heb ik verschillende verbeteringsprojecten gestart, zoals risk based testen, risk based change control en procesverbetering op basis van statistische informatie met pakketten als CSENSE, SIPAT en verschillende MES en rapportage pakketten.

En nog veel meer.